2min

De nieuwe illegale filmdienst Popcorn Time werd in een razendsnel tempo populair onder veel internetgebruikers, binnenkort zal de filmdienst opnieuw een flink groeispurt maken als de nieuwe versie verschijnt. Het Time4Popcorn-team heeft aangegeven dat het werkt aan Chromecast ondersteuning voor Windows, Mac OS X en Android.

Popcorn Time biedt ongeveer dezelfde functionaliteit als Netflix maar dan gratis. Het feit dat het gratis is resulteert ook in het feit dat de manier van film kijken illegaal is want de films worden via het Bittorrent-netwerk verspreidt en afgespeeld. Zodra je een film kijkt via Popcorn Time wordt deze direct naar je computer gestreamd, je hoeft dus niet eerst de volledige film te downloaden. Als je de film aan het bekijken bent wordt deze echter ook weer geüpload naar andere gebruikers. Zowel het bekijken (downloaden) als verspreiden (uploaden) is illegaal in Nederland. Toch hebben veel gebruikers daar lak aan en gebruiken de dienst zeer regelmatig.

De makers van de applicatie hebben nu aangekondigd binnenkort de Chromecast te gaan ondersteunen waardoor gebruikers van Popcorn Time straks niet meer de films op hun computer hoeven te kijken maar deze kunnen bekijken via hun Chromecast op hun televisie.

Inmiddels er is al een alpha-versie beschikbaar van Popcorn Time met Chromecast-ondersteuning. Deze alpha-versie werkt alleen onder Windows en de ondertiteling werkt nog niet op de Chromecast, de makers hopen in de beta-versie ook de ondertiteling werkend te hebben. De bedoeling is dat de nieuwste versie van Popcorn Time met ondersteuning voor de Chromecast over twee weken beschikbaar komt voor Windows, Mac OS X en Android.

De Google Chromecast biedt een nieuwe manier van televisiekijken. De Chromecast zelf is een HDMI-dongle die je in de zijkant van je televisie steekt. Vervolgens installeer je op je smartphone of tablet de Chromecast-applicatie en apps die ondersteuning bieden voor de Chromecast. Vervolgens kan je je favoriete films, muziek en foto’s op je televisie tonen in je huiskamer. De bediening werkt volledig via je smartphone of tablet. Populaire diensten als Netflix bieden al ondersteuning voor de Chromecast, maar ook Google Music. RTL XL en Uitzending Gemist werken nog aan ondersteuning voor de Chromecast.