Netflix maakt zich steeds meer zorgen over de nieuwe illegale concurrent Popcorn Time. De afgelopen maanden is de populariteit van Popcorn Time explosief gegroeid en dat kost Netflix uiteindelijk gewoon geld. Netflix hoopt dan ook dat overheden harder gaan optreden tegen initiatieven als Popcorn Time.

Uit de Google Trends-statistieken blijkt dat er momenteel evenveel gezocht wordt op Netflix als op Popcorn Time, terwijl het verschil enkele maanden geleden nog gigantisch was. Netflix biedt voor een zeer acceptabel bedrag van 8 euro per maand een goede dienst waarmee gebruikers onbeperkt films en series kunnen bekijken. Hoewel je bij Netflix onbeperkt kan kijken ben je wel afhankelijk van de catalogus van de dienst, lang niet alle films en series zijn beschikbaar, dit is afhankelijk van de contracten die Netflix weet te sluiten met de filmmaatschappijen.

Daartegenover staat nu de illegale dienst Popcorn Time, de makers van deze applicatie maken gebruik van de beschikbare torrents op het internet om films en series te streamen. Hoewel de kwaliteit en stabiliteit van Popcorn Time nog weleens te wensen over laat is het aanbod in film en series vele malen groter. Dit komt omdat alles illegaal van het internet wordt getrokken en er geen sprake is van het afsluiten van contracten met filmmaatschappijen. De makers van de films en series krijgen helemaal niets van Popcorn Time.

Netflix stelt nu last te hebben van Popcorn Time en dat is op zich niet vreemd, want mensen moeten toch elke maand 8 euro betalen voor de dienst en als ze steeds vaker Popcorn Time gebruiken bestaat de kans dat ze hun abonnement bij Netflix opzeggen. Netflix zelf denkt Popcorn Time vooral te kunnen bestrijden met eigen filmproducties zoals House of Cards en andere Netflix Originals, maar dat zal nooit voldoende zijn. Netflix hoopt dat overheden ook ingrijpen en blokkades opwerpen voor Popcorn Time.