Volgens Taiwanese bronnen heeft Apple de problemen met de accu van de grote iPhone 6 definitief achter zich gelaten. Het Amerikaanse bedrijf zou in het Taiwanese bedrijf Simplo een nieuwe partner hebben gevonden en daarom Dynapack als leverancier hebben gedumpt.

De iPhone 6-phablet wordt in vergelijking met eerdere iPhones werkelijk gigantisch. Als we de geruchten kunnen geloven krijgt de smartphone een scherm van 5,5 inch: maar liefst 1,5 inch groter dan het scherm van de iPhone 5S (review). Dat komt de omvang van de smartphone niet ten goede, wat Apple zo goed als het gaat wil compenseren met de dikte van de telefoon.

De grote iPhone 6 moet daartoe slechts 5,6 millimeter dik zijn en dat heeft uiteraard zijn weerslag op de interne onderdelen. Zo zou een accu slechts 2 millimeter dik mogen zijn terwijl de accu in de iPhone 5S bijvoorbeeld 3,9 millimeter meet. Natuurlijk moet de accu ook de nodige capaciteit aan boord hebben, gezien het grote scherm. Het heeft Apple nogal wat moeite gekost om geschikte accu’s te vinden, maar dat zou nu toch gelukt zijn.

Daartoe moest wel een leverancier geslachtofferd worden. Dynapack zou niet kunnen voldoen aan de eis en daarom zijn ingeruild voor Simplo. Eerder dit jaar werd al beweerd dat Sunwoda het probleem wel opgelost kreeg, maar het is onbekend of Apple deze leverancier zal gebruiken. Wel zou Apple gebruikmaken van de diensten van Desai. De accu van Simplo zou bovendien flexibel zijn, maar het is de vraag of Apple die eigendom zal uitbuiten met de iPhone 6.

Het is nog de vraag of de phablet-variant van de iPhone 6 nog dit jaar het levenslicht zal zien. De problemen zorgen er mogelijk voor dat Apple de lancering moet uitstellen, deze zou in september op de planning staan. Het is echter onduidelijk wanneer de problemen precies verholpen zijn en of dat invloed heeft op de massaproductie van het toestel. De iPhone 6 met een scherm van 4,7 inch zou die datum wel halen.