De phablet van Apple zal volgens Commercial Times uit Taiwan pas in 2015 op de markt komen. Apple ondervindt problemen met de levering van onderdelen van de accu, waardoor de lancering moet worden uitgesteld. De phablet moet een superdunne behuizing krijgen.

Aangezien het scherm van 5,5 inch in de phablet aanzienlijk meer ruimte nodig heeft in de hoogte en breedte, kan de accu in diezelfde dimensies eveneens meer ruimte in beslag nemen. Tegelijkertijd wordt de accu maximaal twee millimeter dik. De gemiddelde accu is iets minder dik dan 3 millimeter.

Omdat die accu zo dun moet worden, hebben productenten vooralsnog grote moeite met de fabricage van dit onderdeel. Daardoor lijkt het erop dat de lancering van dit iPhone 6-model uitgesteld moet worden naar het begin van 2015.

Wel wordt gesteld dat Apple dit model zo snel mogelijk wil lanceren. Als fabrikanten eenmaal voldoende productiecapaciteit hebben bereikt, zal het model geïntroduceerd worden. Het is niet voor het eerst dat beweerd wordt dat de grote iPhone 6 uitgesteld wordt.

De ontwikkeling van de andere iPhone 6, met een scherm van 4,7 inch, zit wel op schema, zo meldt de Taiwanese krant. Deze smartphone wordt in september uitgebracht, wat gebruikelijk is voor Apple.

Vooralsnog betreft het hier geruchten die niet te verifiëren zijn. We nemen dit dus met een korreltje zout.