2min

Foto’s tonen mogelijk de accu’s die in de iPhone 6 en de phabletversie van dat toestel worden geplaatst. Daaruit valt op te maken dat beide toestellen een grotere accu krijgen dan huidige modellen. Ook is er een foto waarom de frontjes van beide toestellen naast elkaar liggen.

iPhones hebben een relatief lage accucapaciteit. Dat kan ook, omdat iOS geen regelrechte energievreter is. Toch zien iPhone-eigenaren een grotere accu naast een groter scherm als het belangrijkste punt van verbetering voor de volgende generatie van de smartphone.

Apple lijkt dat standpunt te delen, want de iPhone 6 lijkt zowel een grotere accu als een groter scherm te krijgen. Op foto’s is de accu van de iPhone 6-modellen te zien. De iPhone 6 met een scherm van 4,7 inch krijgt een accucapaciteit van 1810 mAh, de iPhone 6L -zoals het grotere model genoemd wordt- krijgt een capaciteit van 2915 mAh.

De iPhone 5S (review) is voorzien van 1560 mAh. In beide gevallen kunnen we zodoende spreken van een verbetering, de praktijk zal echter uitwijzen of de verbetering groot genoeg is. Als de hardware minder zuinig is geworden, heeft de eindgebruiker alsnog geen extra accuduur.

Op een andere foto zijn de frontjes van de iPhone 6 en iPhone 6L naast elkaar gelegd. Hieruit is op te maken dat de iPhone 6L niet gigantisch veel groter is dan de iPhone 6. De bezel is in alle opzichten aanzienlijk kleiner.

De iPhone 6 en iPhone 6L worden vermoedelijk op 9 september onthuld tijdens een evenement van Apple.