1 min

Hoewel Windows Phone 8.1 al even beschikbaar is voor ontwikkelaars en inmiddels ook wordt uitgerold naar veel bestaande Windows Phone 8-toestellen, zijn er ook een aantal functies die niet op tijd klaar waren maar binnenkort alsnog beschikbaar komen. Een daarvan is een nieuw vergrendelscherm dat optioneel geïnstalleerd kan worden.

Joe Belfiore heeft via Twitter laten weten dat er binnen ongeveer een week een nieuw vergrendelscherm beschikbaar komt voor Windows Phone 8.1, maar wel nog als bètaversie. Belfiore geeft leiding bij Microsoft aan onder meer de ontwikkelaars van Windows Phone. Het nieuwe vergrendelscherm komt optioneel beschikbaar op alle Windows Phone 8.1-toestellen die beschikken over minimaal 1GB aan werkgeheugen en gebruikmaken van de Engelse taal. Kennelijk is het nieuwe vergrendelscherm te zwaar voor de goedkopere toestellen met slechts 512 MB werkgeheugen. Ook is de functionaliteit nog in een bètastadium waarbij nog geen vertalingen worden gemaakt.


Het nieuwe vergrendelscherm stond ongetwijfeld op de planning voor Windows Phone 8.1, maar heeft het waarschijnlijk niet gehaald omdat het niet op tijd klaar was voor de lancering en Microsoft de nieuwe versie niet wilde uitstellen. Nu komt het nieuwe vergrendelscherm beschikbaar als bèta via een optioneel te installeren app. Of Microsoft de functie in een toekomstige update, bijvoorbeeld Windows Phone 8.2 of Windows Phone 9 alsnog inbouwt is onduidelijk, maar dat ligt wel voor de hand.

Gebruikers moeten het vergrendelscherm volgende week kunnen downloaden op hun Windows Phone 8.1-toestel.