Vermoedelijk kan de update van het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 (review) naar versie 8.1 verwacht worden in het eerste kwartaal van 2014. Een mogelijke vernieuwingen in de update is dat alle notificaties in één overzicht worden weergegeven. Ook blijkt uit een verspreide foto dat het wellicht mogelijk zal worden meerdere tegels tegelijkertijd te selecteren.

Wat we eerder nog niet zagen is dat er meerdere tegels van het hoofdscherm tegelijkertijd geselecteerd kunnen worden, waarmee ze bijvoorbeeld tegelijkertijd verplaatst of wellicht ook verwijderd kunnen worden. Deze functie wordt weergegeven in onderstaande foto, waarop een bètaversie van Windows Phone gedraaid wordt.


Een andere nieuwe feature in Windows Phone 8.1 is dat er mogelijk in één overzicht wordt weergegeven wat de gebruiker aan notificaties heeft gemist. Op het moment van schrijven worden deze notificaties van gebeurtenissen slechts per individueel applicatieblok weergegeven in de vorm van een cijfer, maar zijn een deel van de notificaties na weergave niet meer inzichtelijk.


Omdat er door Microsoft nog weinig is losgelaten over Windows Phone 8.1, kunnen we slechts afgaan op bovenstaande foto’s. Het is natuurlijk mogelijk dat er aan de grafische uitwerking nog aanpassingen worden verricht, ook kunnen de afbeeldingen het werk zijn van een Photoshopper.