Sinds september vorig jaar is Netflix beschikbaar in Nederland. Naar verluidt zal deze on-demand videodienst binnenkort ook in België haar opwachting maken. Volgens het Franstalige Le Soir zal dit omstreeks mei werkelijkheid worden.

De Belgische website Le Soir berichtte gisteren over de komst van Netflix naar België. Dit zal volgens de de site omstreeks mei dit jaar gaan plaatsvinden. Netflix zal naar verluidt werken aan het vertalen van de dienst, zodat deze ook voor Franstaligen bereikbaar is. Het is niet bekend of en wanneer de on-demand videodienst ook naar Frankrijk zal overwaaien.

Vanaf september is Netflix verkrijgbaar in Nederland. Voor een bedrag van 7,99 euro kan er vanaf twee apparaten gelijktijdig video worden gestreamd. Het streamen vanaf vier apparaten tegelijkertijd is mogelijk voor een maandelijks bedrag van 11,99 euro. Tevens is Netflix aan het experimenteren met een abonnement voor 6,99 dollar, hier kan content in SD-kwaliteit op één apparaat worden gestreamd.

Update (15:57)
Een woordvoerder van Netflix heeft aangegeven dat de informatie van Le Soir onjuist is en dat er op dit moment geen specifieke plannen voor uitbreiding in Europa bekend zijn gemaakt.