Google heeft een nieuwe beta-versie van de Chrome-browser vrijgegeven voor Windows. Het gaat om een 64bit-versie van de browser in plaats van een 32bit-versie. Volgens Google presteert de 64bit-versie zo’n 25 procent beter in het renderen van grafische en multimedia-content.

Naast het feit dat de 64bit Chrome-browser een heel stuk sneller is dan de huidige 32bit-versie, zou de nieuwe versie ook stabieler en veiliger moeten zijn. De 64bit-versie is overigens niet beschikbaar voor alle Windows-versies maar alleen voor Windows 7 en Windows 8.

Google loopt een klein beetje achter met de overstap naar 64bit, zowel Internet Explorer als Safari zijn al langer beschikbaar in 64bit. Vooralsnog heeft Google alleen een beta-versie vrijgegeven voor Windows 7 en Windows 8. Wanneer er een 64bits versie voor Mac OS X volgt is nog onbekend.

Nu de 64bit-versie eindelijk publiekelijk beschikbaar is wordt de browser aan meer massale testen onderworpen en kan Google vrij snel zien hoe stabiel de nieuwe versie werkelijk is. Afhankelijk van hoeveel fouten er de komende weken gaan binnenkomen bij Google zal de 64bit-versie straks ook als stabiele versie beschikbaar komen voor massaal gebruik.