Google heeft op zijn blog een nieuwe versie van Chrome gepresenteerd, het gaat om versie 39.0.2171.65, deze versie zou nu beschikbaar moeten zijn voor Linux-, Mac- en Windows-gebruikers. De nieuwe versie lost wat problemen op en brengt een aantal verbeteringen. De belangrijkste verbetering is de ondersteuning voor 64bit in Mac OS X.

Op het moment van schrijven konden wij op de redactie nog geen update naar Chrome 39 vinden, maar dat zal waarschijnlijk later vandaag wel lukken. Vooral voor Mac-gebruikers is Chrome 39 belangrijk, want er is eindelijk ondersteuning voor 64bit-commando’s waardoor Chrome stabieler wordt en minder geheugen zal verbruiken.

Behalve de ondersteuning voor 64bit in Mac OS X zijn er ook weer een aantal nieuwe app- en extensie-API’s toegevoegd, zodat externe ontwikkelaars nog betere uitbreidingen voor Chrome kunnen ontwikkelen. Verder geeft Google aan dat Chrome 39 beter zal presteren en stabieler moet draaien.

De 64bit-ondersteuning is trouwens al enkele maanden beschikbaar voor Windows-computers. in augustus werd 64bit-ondersteuning voor Windows toegevoegd in Chrome 37. Linux-gebruikers moeten nog even geduld hebben, Google heeft de 64bit-versie voor Linux wel in ontwikkeling maar deze verkeert nog in een beta-stadium.