De bèta van Chrome 38 voor Mac OS X draait standaard in 64bit-mode. De webbrowser introduceert verder een functie om makkelijk van profiel te wisselen en een gastmodus. De bèta is beschikbaar voor Linux, Mac OS X en Windows.

Google heeft eerder deze week de stabiele versie van Chrome 37 uitgebracht. Die browser biedt in Windows voor het eerst de mogelijkheid om in 64bit-mode te draaien. Dat gebeurt standaard echter niet, vanwege incompatibiliteit met plugins. Gebruikers van OS X moesten volgens Google langer wachten op de 64bit-variant.

Heel lang lijken ze echter niet te moeten wachten, want de bèta van Chrome 38 draait standaard in 64bit. Daarmee lijkt het er ook op dat Chrome 37 de eindhalte is voor Macs die geen 64bit-commando’s ondersteunen.

Andere vernieuwingen zijn de integratie van een functie waarmee eenvoudig van profiel gewisseld kan worden. Dat is bijvoorbeeld handig als een computer door meerdere mensen gebruikt wordt. Ook is er een gastmodus, waarmee de eigenaar van een systeem mensen tijdelijk toegang kan geven tot de browser zonder dat persoonlijke data uit de browser bereikt kan worden. De historie van de gastmode wordt bij het afsluiten weer verwijderd.

De bèta van Chrome 38 is te downloaden vanaf Google’s website.