Google is begonnen met de uitrol van de stabiele versie van Chrome 37 dat 64bit ondersteunt, waardoor een hogere snelheid en stabiliteit wordt beloofd. De 64bit-variant voor Mac OS X is nog in ontwikkeling.

Chrome 37 biedt ten langen leste ondersteuning voor 64bit-commando’s, de eerste 64bit-processoren zijn namelijk al in het begin van het vorige decennium op de markt gebracht. Ook is het zo dat alleen gebruikers die specifiek de 64bit-versie van de browser downloaden de nieuwe ondersteuning krijgen. De browser is te downloaden vanaf Google’s website.

Met ondersteuning voor 64bit-commando’s zal Chrome sommige taken sneller kunnen uitvoeren, omdat er meer werkgeheugen en registers beschikbaar zijn voor de browser. Zo is de browser 15 procent sneller bij het decoderen van een HD-video van YouTube. Wel kan het zijn dat de werking van plugins wordt belemmerd, dat is de reden dat Google de 64bit-versie nog niet op grote schaal beschikbaar stelt.

Ook is Chrome minder vatbaar voor hacks, terwijl ook lettertypes op een andere manier worden behandeld en daardoor beter weergegeven zouden worden. Uit metingen van Google blijkt de browser bovendien bijna tweemaal zo stabiel als zijn 32bit-evenknie. De laatste belangrijke vernieuwing is ondersteuning voor HiDPI-resoluties, waarbij het beeld scherper wordt.