Amsterdam heeft de eer om na Venetië toegevoegd te worden aan Google Streetview met hun waterwegen. De komende twee dagen gaat Google door de Amsterdamse grachten varen om deze in beeld te brengen. Google is al jaren bezig met het uitbreiden van Streetview met unieke locaties.

Google heeft bekendgemaakt de Amsterdamse grachten te gaan toevoegen aan Streetview. Het bedrijf laat weten dat het zich vooral richt op het centrum van de stad, het overgrote deel van de grachtengrodel zal worden toegevoegd maar zeker niet elke gracht, aldus Google.

Google begon met Streetview om alle straten in beeld te brengen zodat mensen van achter hun computer door een stad kunnen lopen en zich kunnen oriënteren, voordat ze de stad bezoeken. Nu vrijwel alle straten zijn toegevoegd is Google begonnen met het toevoegen van unieke locaties. Zo heeft het ook veel Musea in Amsterdam in kaart gebracht, maar ook pretparken als de Efteling. Amsterdam is ook niet de eerste stad waarvan de grachten worden toegevoegd, Venetië ging Amsterdam al voor.