Muzieksite SoundCloud heeft bekendgemaakt dat het gratis gebruik van de eigen dienst tot een einde komt. Binnenkort zal de website financieel ondersteund worden middels advertenties en daar zullen artiesten van profiteren.

Mensen die content op SoundCloud plaatsen, krijgen binnenkort de mogelijkheid om daar ook aan te verdienen. Het programma wordt in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten uitgerold, maar andere markten zullen volgen. Gebruikers zullen als resultaat daarvan advertenties zien én horen. Het is onduidelijk hoe de inkomsten tussen SoundCloud en de artiesten worden verdeeld.

Advertenties worden alleen vertoond indien degene die de content heeft geplaatst aan het programma deelneemt. Momenteel kunnen alleen mensen die ervoor uitgenodigd zich inschrijven voor het Premier-programma.

Er komen ook drie abonnementsvormen voor uploaders: Partner, Pro en Pro Unlimited. Het Partner-abonnement is gratis en kent een uploadlimiet van drie uur aan content, bij het Pro-abonnement betaalt men 6 dollar per maand en is er een limiet van zes uur, voor 15 dollar per jaar wordt de limiet opgeheven.