Google heeft een nieuw project onthuld, waarbij wordt gewerkt aan drones die bezorgingen kunnen doen. Project Wing, zoals Google het noemt, richt zich momenteel voornamelijk op hulp bij rampen.

Met zelfstandig vliegende robots wil Google te hulp schieten in geval van grote nood, bijvoorbeeld bij natuurrampen. Project Wing kan dan gebruikt worden om levensmiddelen te leveren aan mensen die daarom verlegen zitten. Google denkt dat het nog wel enkele jaren duurt voordat Project Wing in echte situaties ingezet kan worden.

Google is al bezig met tests in Queensland in Australië, daar zijn al leveringen aan de lokale bevolking gedaan. Het ging daarbij niet zo zeer om mensen in nood, omdat het slechts tests betrof. Google zou de ontvangers hebben voorzien van snoep, hondenkoekjes, vaccins, water en radio’s.

Project Wing is een resultaat van Google’s futuristische onderzoeksafdeling Google X. In het verleden zagen we bijvoorbeeld ook Google Glass en de zelfrijdende auto’s uit deze afdeling voortkomen. Google is niet de enige fabrikant met een dergelijk project: Amazon zet drones is voor de levering van bestellingen, Facebook wil de wereld van internet voorzien met behulp van ruimtedrones.