1 min

WhatsApp is wereldwijd erg populair voor het versturen van tekstberichten, maar in vergelijking met veel alternatieven is de dienst redelijk beperkt. Binnenkort krijgt WhatsApp echter de mogelijkheid om anderen te bellen, waardoor één van de tekortkomingen van het lijstje kan.

De komst van deze nieuwe functie is overigens niet officieel vanuit WhatsApp bevestigd, maar op indirecte wijze. De iOS-app vraagt sinds kort om toestemming voor het inschakelen van de microfoon en als er geen toestemming wordt verleend, krijgt de gebruiker de volgende melding: "WhatsApp heeft toegang tot de microfoon nodig voor het maken van audioberichten, video’s met geluid en het voeren van spraakoproepen."

Het lijkt er zodoende op dat de nieuwe functie al in de app aanwezig is, maar momenteel nog niet functioneel is. Het is niet duidelijk wanneer dat alsnog zal gebeuren. CEO Jan Koum bevestigde de komst van deze functie begin dit jaar, vooralsnog is dit een van de eerste concrete aanwijzingen dat het er werkelijk van komt.