1 min

Tijdens de presentatie van de Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus werd ook een nieuwe betaaldienst aangekondigd: Apple Pay. Lange tijd werd voor Apple Pay samengewerkt met PayPal, maar de relatie tussen PayPal en Samsung dreef waarschijnlijk een wig tussen Apple en de betaaldienst.

Het gemis van ondersteuning voor PayPal in Apple Pay was voor velen opmerkelijk, niet in de minste plaats omdat geruchten over de dienst hier meer dan eens melding over maakten. Apple en PayPal zouden ook lange tijd met elkaar in gesprek zijn geweest voor een samenwerking, maar doordat PayPal plots ook met Samsung bleek samen te werken sneed Apple de banden door.

Toen Samsung de Galaxy S5 (review) lanceerde, bleek deze een vingerafdrukscanner te bevatten. Deze vingerafdrukscanner kan niet alleen gebruikt worden om de smartphone te ontgrendelen, maar ook voor betalingen via PayPal. Dat was voor Apple volgens de geruchten voldoende reden om PayPal buiten te sluiten en op eigen houtje door te gaan.

De geruchten melden ook dat PayPal’s toenmalige directeur David Marcus niet voor een samenwerkingsverband met Samsung was, omdat het de relatie met Apple onder druk zou zetten. John Donahoe, CEO van moederbedrijf eBay, dreef zijn zin echter door en een overeenkomst met Samsung werd getekend. Inmiddels is PayPal bekend dat PayPal wordt losgeweekt van eBay, Marcus heeft zijn taken neergelegd en is vertrokken naar Facebook.