In veel landen zijn mobiele betaalsystemen sterk in opkomst, in de Benelux merken we hier nog maar weinig van omdat Nederland en België niet hoog in de lijst staan van landen om de betaaldiensten uit te rollen. In landen waar de betaaldiensten wel actief zijn, zoals de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea is veel concurrentie tussen Apple Pay en Samsung Pay. Samsung wil graag uitbreiden naar iOS maar daar steekt Apple nu een stokje voor.

Samsung heeft een iOS-app ontwikkeld, waarmee het mogelijk is bepaalde features van Samsung Pay te gebruiken op een iPhone, zo kan je bijvoorbeeld betalingen in webshops doen met Samsung Pay. Hiervoor heeft Samsung de iOS-app Samsung Pay Mini ontwikkeld en deze toegevoegd aan de App Store van Apple. Voordat een app echter in de App Store verschijnt moet het bedrijf uit Cupertino deze goedkeuren, Apple heeft ervoor gekozen de app af te keuren en deze zal dus niet in de App Store verschijnen.

De exacte reden voor het afkeuren van de app is onduidelijk, maar Samsung heeft besloten de app niet opnieuw in te dienen en focust zich nu op de Android-app van Samsung Pay. De beschikbaarheid van Samsung Pay zal dus beperkt blijven tot Android-smartphones. Of Apple de app puur heeft geweigerd uit eigen belang kan dus niet met zekerheid gezegd worden, het kan ook een goede technische reden zijn, maar hierover doen beide bedrijven geen uitspraken.

Wanneer Apple Pay of Samsung Pay beschikbaar komen in de Benelux is nog niet duidelijk.