1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Anonabox is een doorslaand succes op Kickstarter. Het betreft hier een kleine router waarmee internetverkeer geanonimiseerd wordt. Het streefdoel van 7.500 dollar aan donaties is al in korte tijd overschreden.

Met nog 27 dagen te gaan hebben de bedenkers van de Anonabox al bijna 500.000 dollar verzameld, waarmee het streefbedrag al meer dan het zestigvoudige is. Uiteindelijk moet de Anonabox een paar tientjes gaan kosten, in Amerika zal het product voor 45 dollar van eigenaar verwisselen.

De Anonabox is in feite geen echte router, maar een verlengstuk voor de bestaande opstelling. De gebruiker kan de Anonabox verbinden met de bestaande router, waarna alle communicatie via het Tor-netwerk verloopt en dus geanonimiseerd wordt.

Gebruikers hebben de Anonabox in principe niet nodig om anoniem op het internet te surfen, de gewone Tor-browser kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor dat doel. Het voordeel van de Anonabox is dat al het verkeer wordt geanonimiseerd, in plaats van enkel de communicatie vanuit de browser. Wel wordt opgemerkt dat de internetsnelheid negatief wordt beïnvloed omdat alle communicatie een extra tour moet maken.

Wil je ook je steentje bijdragen aan dit project, dan kan dat op de pagina van de Anonabox op Kickstarter.