Er gingen al geruchten dat Google zou werken aan kindvriendelijke versies van zijn diensten maar nu heeft het bedrijf dat ook bevestigd aan USA Today. Het bedrijf heeft laten weten dat het versies van producten in ontwikkeling heeft die geschikt zijn voor kinderen van 12 jaar en jonger. Het plan is om deze producten in 2015 op de markt te brengen.

Welke producten en diensten er precies een kindvriendelijke versie krijgen is onduidelijk, dat heeft Google nog niet bekendgemaakt. Het ligt voor de hand dat Google zal kiezen voor grote breed beschikbare diensten zoals Chrome, YouTube en zoeken. Google ziet het maken van deze speciale kindvriendelijke versies overigens niet als het eruit filteren van content voor volwassenen. Het bedrijf wil echt een ervaring bieden die gericht is op kinderen. Dat zou betekenen als er wordt gezocht op brandweer, dat bijvoorbeeld Sam de Brandweerman als eerste wordt getoond en niet zozeer de brandweer.

Google wil proberen met de kindvriendelijke versies om creativiteit aan te wakkeren bij de nieuwe generatie. Het wil dat kinderen uiteindelijk technologie gaan maken en niet alleen gebruiken. Misschien dat deze stap van Google ervoor kan zorgen dat er straks iets van een kindernet ontstaat waarbij ouders zich geen zorgen hoeven te maken over de apps en websites die worden bezocht.