2min

Tags in dit artikel

, , ,

Belgische en Nederlandse Netflix-gebruikers hebben in vergelijking met Amerikanen een veel minder uitgebreid aanbod van films en TV-series. Er zijn echter verschillende trucs om gebruik te maken van het Amerikaanse aanbod, maar Netflix is daar blijkbaar niet van gediend en gaat dit soort methodes blokkeren.

Netflix is sinds enige tijd beschikbaar in België en al wat langer in Nederland. Omdat de streamingdienst hier pas korte tijd beschikbaar is, moet Netflix nog met veel filmmaatschappijen om tafel om contracten voor films en series af te sluiten. Daarom is het aanbod in onze landen nog redelijk beperkt als je het vergelijkt met de Verenigde Staten.

Om dat probleem te omzeilen zijn er verscheidene methodes om gebruik te maken van het veel grotere Amerikaanse aanbod. Zo kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van een VPN-dienst om je voor te doen als een Amerikaanse gebruiker.

Maar volgens TorrentFreak is Netflix begonnen met het blokkeren van bekende VPN-diensten, waardoor deze methode onbruikbaar wordt. De applicatie voor Android zou bovendien enkel gebruik willen maken van de DNS van Google, waardoor ook hiermee het omzeilen van het regieslot wordt bemoeilijkt.

Netflix zou deze stappen volgens TorrentFreak zetten omdat er klachten zijn geweest vanuit filmmaatschappijen. Het probleem zit uiteraard in de betaling: Netflix legt per land een bepaald bedrag op tafel, maar voor Belgen en Nederlanders die het slot omzeilen om bepaalde content alsnog te bekijken wordt voor die specifieke content niet betaald.

Momenteel is Netflix volgens bronnen van TorrentFreak nog bezig met het uittesten van verschillende methodes voor blokkering. Of en wanneer een definitieve blokkade wordt opgeworpen zullen we moeten afwachten.