1 min

Als we DigiTimes kunnen geloven, is Apple’s productiepartner Quanta Computer begonnen met de massaproductie van de nieuwe MacBook Air. Een aankondiging van de nieuwe laptop zal dit kwartaal worden gedaan.

Voor de productie van de nieuwe MacBook Air zou Quanta Computer het werknemersbestand met zo’n 30.000 mensen hebben uitgebreid, om de capaciteit te vergroten. Deze extra werknemers worden echter ook ingezet voor de productie van de Apple Watch, waar Quanta Computer ook deels verantwoordelijk voor is.

Vermoedelijk moet de nieuwe MacBook Air het oude 11 inch-model vervangen en blijft de 13 inch-versie voorlopig in het assortiment. De nieuwe laptop heeft naar verwachting een scherm van 12 inch, waarop een Retina-resolutie wordt getoond.

Verder zou de laptop voorzien worden van een processor van Intel, vermoedelijk uit de Broadwell Y-reeks omdat deze geen actieve koeling behoeven, zodat de laptop dunner kan worden gemaakt. Ook zou gekozen zijn voor een SSD van Samsung, welke een zeer lage energieconsumptie heeft waardoor de laptop maandenlang in standby-stand kan staan.

Quanta Computer weigerde te reageren tegenover DigiTimes.