2min

Apple brengt elke jaar rond de zomer een nieuwe versie van iOS 9 en Mac OS X uit. Dat heeft ertoe geleidt dat het mobiele besturingssysteem elk jaar nieuwe functies krijgt, maar ook dat het besturingssysteem steeds groter en logger wordt. Daarom zou Apple hebben besloten om een pauze in te lassen en zich met iOS 9 vooral te richten op het oplossen van bugs en het stabiliseren en optimaliseren van het besturingssysteem.

Volgens bronnen zijn de ontwikkelaars van Apple druk bezig om het mobiele besturingssysteem te verbeteren en bugs op te lossen. De focus zou veel minder liggen op nieuwe functies, maar vooral op het sneller laten werken van iOS, het oplossen van bugs, het opruimen van onnodige onderdelen en het verbeteren van de stabiliteit.

Apple zou met iOS 8 (review) hebben ingezien dat het beter moet omdat veel gebruikers toen eerst een hoop data van hun smartphone moesten verwijderen voordat ze konden updaten. De update naar iOS 8 was namelijk een behoorlijk grote update, het zorgden dan ook voor de nodige klachten van gebruikers die weinig zin hadden om hun halve foto- of muziekcollectie te verwijderen om een update te kunnen installeren.

Apple roept elk jaar dat stabiliteit en optimalisaties belangrijk zijn, maar het introduceert meestal ook een grote lading nieuwe features. Of het daar dit jaar ook voor gaat kiezen blijft onduidelijk aangezien Apple weigert de berichtgeving te bevestigen. Wel heeft het bedrijf eerder gekozen voor een update die vrijwel puur en alleen uit verbeteringen en optimalisaties bestond. Dat was echter bij het desktop-besturingssysteem Mac OS X, de update naar Snow Leopard bestond vooral uit verbeteren.