2min

Microsoft had in de Verenigde Staten een actie lopen waarbij gebruikers zich konden aanmelden bij Bing Rewards en in ruil daarvoor kregen de gebruikers gratis 100GB aan extra opslagcapaciteit in OneDrive. Deze extra opslagcapaciteit is wel beperkt tot een periode van twee jaar. Deze actie is nu wereldwijd beschikbaar, ook al is het Bing Rewards-programma dat niet.

Grote Amerikaanse bedrijven kiezen er nog weleens voor om acties te organiseren waarbij ze iets gratis weggeven, maar waarbij de actie alleen geldt voor inwoners van de Verenigde Staten. Soms gaat dat goed en soms gaat dat minder goed want dan beginnen wij, Europeanen, te klagen dat we ook willen deelnemen aan de actie. Zo ook met het Bing Rewards-programma waarbij je gratis 100GB aan extra opslagcapaciteit krijgt in OneDrive voor een periode van twee jaar. Daarna moet de gebruiker of betalen voor extra opslagcapaciteit of kan die pas weer iets opslaan als er voldoende data is verwijderd.

Bij Microsoft zijn de klachten kennelijk aangekomen want het bedrijf heeft besloten om de actie nu maar voor iedereen beschikbaar te maken. Alleen waar de Amerikanen automatisch deelnemen aan het Bing Rewards-programma gaat dat voor ons niet op want het bedrijf voert dat programma hier niet. Via het Bing Rewards-programma worden gebruikers gestimuleerd om vaker gebruik te maken van Bing, de zoekmachine van Microsoft.

In de Verenigde Staten is de zoekmachine van Microsoft een heel stuk groter, daar kan het bedrijf nog echter concurreren met Google. Dat komt voornamelijk omdat de zoekmachine zelf ook een stuk beter is in dat land. Het beschikt over veel meer lokale gegevens dan de Bing-zoekmachine in Europa. De kans dat het Bing-rewards programma hier beschikbaar komt is dus ook erg klein. Tenzij Microsoft ineens flink gaat investeren in de Europese versie van zijn zoekmachine.

Voor gebruikers die de 100GB aan extra opslagcapaciteit willen in OneDrive, kunnen deze link volgen. Gebruikers die een Office 365-abonnement hebben hoeven dat niet te doen. Die hebben 1TB of inmiddels een onbeperkte hoeveelheid opslagcapaciteit in OneDrive.