1 min

In oktober bracht Google een nieuwe e-mail applicatie uit genaamd Inbox. Deze nieuwe app is alleen beschikbaar voor genodigden en was destijds alleen beschikbaar op Android-toestellen, de iPhone en via website maar alleen met de Chrome-browser. Daar voegt Google vandaag de iPad aan toe en de browsers Firefox en Safari.

Google heeft het aantal platformen waarop de e-mail-app Inbox beschikbaar is vandaag flink uitgebreid. Onder andere iPad-gebruikers kunnen de app nu ook gebruiken, maar ook de webapp is nu goed te gebruiken in Firefox en Safari. Daarmee vallen er nog genoeg gebruikers buiten de boot, zoals Mac OS X, Windows 8(.1) en Windows Phone.

Daar komt echter nog bij dat je ook nog een uitnodiging nodig hebt om de app überhaupt te kunnen gebruiken. Nu is een uitnodiging scoren niet echt heel moeilijk, aangezien Google er voldoende heeft weggegeven en nog steeds weggeeft. Het is dan ook de vraag waarom Google het systeem nog hanteert, als er een internetbedrijf is dat zonder uitnodigingen zou moeten kunnen werken is het Google wel. Waarschijnlijk hanteert Google het systeem dan ook puur en alleen om een hype te creëren.

Het idee achter de nieuwe app is dat je veel makkelijker en sneller je e-mails kan wegwerken. Onder andere door eenvoudige veegbewegingen.