Google heeft de .app-domeinextensie verkegen, het bedrijf had daarvoor een verzoek ingediend bij de ICANN en had een bod van 25 miljoen dollar gedaan op deze extensie. Daarmee is de ICANN akkoord gegaan, de vraag is nog even wat Google gaat doen met de extensie.

De ICANN, de organisatie die gaat over de uitgifte van domeinextensies, heeft een hele tijd terug besloten dat bedrijven nu ook extensies kunnen aanvragen en vastleggen. De kosten hiervoor liggen rond de 100.000 dollar maar voor populaire extensies moet dieper in de buidel worden getast. Inmiddels hebben verschillende bedrijven al extensies aangevraagd, Google heeft inmiddels een heel rijtje in handen en heeft daar vandaag .app bijgekregen.

Gekregen is echter niet helemaal het goede woord want Google betaald maar liefst 25 miljoen dollar voor de domeinextensie. De extensie is vergeven aan de Charleston Road Registry Inc, dit is een dochteronderneming die Google heeft gebruikt om alle extensies vast te leggen. Hierdoor bleef het nog even geheim dat Google de partij is die de extensies heeft aangevraagd.

Wat Google precies van plan is met de domeinextensie is nog niet helemaal duidelijk. De extensies die het bedrijf eerder in handen kreeg worden gewoon ingezet voor de verkoop van domeinnamen. Aangezien .app een hele bijzondere extensie is zouden de plannen hiervoor weleens anders kunnen zijn.

De oude vertrouwde extensies zoals .com, .net, .org, .biz, .info, .nl, .be blijven uiteraard allemaal bestaan. Er komen nu alleen tientallen tot honderden extensies bij. Zo komt er ook een .amsterdam, voor merken is het een leuke toevoeging maar voor gebruikers werken de nieuwe domeinextensies enigszins verwarrend.