2min

Motorola heeft in een interview aan CNET laten weten dat het de Moto Maker deze maand nog wereldwijd beschikbaar gaat maken. Moto Maker is een webapplicatie van Motorola waarmee het mogelijk is om Motorola-producten naar wens samen te stellen en vervolgens te bestellen. In Nederland en België was deze dienst nog niet beschikbaar.

De Moto Maker is een uniek product waarmee het mogelijk is om een smartphone van Motorola naar eigen smaak aan te passen. Zo kan je bij de Moto X bijvoorbeeld kiezen uit verschillende kleuren en materialen voor de achterzijde, maar ook bij de Moto 360-smartwatch, kan je kiezen uit veel verschillende soorten horloge bandjes, materialen en kleuren. Doordat de Moto Maker redelijk wat opties biedt kan je een toestel echt personaliseren en krijg je een unieke smartphone of smartwatch.

Motorola is tot op heden de enige fabrikant die deze vorm van personalisatie aan biedt. De functie was echter gelimiteerd tot de Verenigde Staten, Duitsland en enkele Zuid-Amerikaanse landen. Waarschijnlijk is de Moto Maker geen goedkoop product voor Motorola om te voeren omdat veel toestellen op maat moeten worden gemaakt. Het kan echter wel zorgen voor flink wat meer verkopen.

Ook zal Motorola nu eindelijk de metalen versie gaan aanbieden in Nederland van de Moto 360.

In het interview kwam verder naar voren dat het bedrijf voorlopig geen vingerafdrukscanner gaat toevoegen aan zijn producten omdat het nog niet overtuigd is van de kwaliteit van deze sensoren. Daarnaast ziet het ook geen toekomst in e-ink-schermen in kleur voor wearables deze zouden niet goed genoeg presteren.