1 min

Motorola heeft gisteren de Moto 360 gepresenteerd. Het betreft een smartwatch dat aangestuurd wordt door Android Wear, een besturingssysteem dat wordt gericht op wearables. Er zijn echter aanwijzingen dat het zeer lastig wordt om het horloge in handen te krijgen.

Google creëerde gisteren een kleine schokgolf door plotsklaps met Android Wear op de proppen te komen. Motorola maakte wellicht nog wel meer indruk door de Moto 360 aan te kondigen. Het meest speciale aan deze smartwatch is het ontwerp, er wordt namelijk voorzien in een rond scherm.


Dat ronde scherm is wellicht ook gelijk een heel groot struikelblok bij de productie van het apparaat. Het zou erg moeilijk zijn om producten met een rond scherm te fabriceren, zo meldt een bron uit de productieketen. Dit is dezelfde bron die eerder bevestigde dat Motorola überhaupt aan een smartwatch werkte. Motorola zal hierdoor ofwel kampen met een kleine oplage of de lancering kleinschalig moeten houden.

De kans bestaat dus dat de Moto 360 bijvoorbeeld niet of pas laat in Europa wordt uitgebracht. In eerste instantie wordt het horloge in de Verenigde Staten uitgebracht, dat moet in de zomer gebeuren.