De Moto 360-smartwatch zal net als de Moto X-smartphone wat uiterlijk betreft aan te passen zijn. Dat blijkt uit de ontdekking van verschillende ongepubliceerde afbeeldingen van het horloge. De afbeeldingen zijn inmiddels verwijderd.


Google kondigde vorige week het Android Wear-platform aan. Dit is een afgeslankte versie van Android die speciaal gericht is op wearables, met een voorlopige focus op smartwatches. LG en Motorola kondigden direct een horloge aan.

De Moto 360 is hoogstwaarschijnlijk te personaliseren met de Moto Maker-software, zoals we nu ook al bij de Moto X-smartphone zien. Op één foto is de Moto 360 met zeven verschillende polsbanden te zien. Ook zullen er bijna twee dozijn aan verschillende metalen banden beschikbaar komen.

Er bestaat nog steeds veel onduidelijkheid over de Moto 360. Zo weten we bijvoorbeeld niet hoe het horloge kan worden opgeladen. Er zit geen USB-poort op het horloge, noch andere aansluitingsmethoden.

Uit de afbeeldingen blijkt dat de onderzijde van de behuizing een paarse kleur heeft, wellicht heeft dit er iets mee te maken. Het vermoeden bestaat dat het horloge draadloos op te laden is, zoals we ook bij enkele smartphones zien.