1 min

HTC heeft een update vrijgegeven voor de camera-app van de HTC One M9, na het installeren van de update kunnen gebruikers ook foto’s maken in het RAW-formaat, zodat ze de foto’s later eenvoudiger kunnen bewerken. Hoewel dit een goede verbetering is, is de kwaliteit van de foto’s helaas niet fors verbeterd.

HTC heeft vorige maand zijn vlaggenschip van 2015 op de markt gebracht, de HTC One M9 (review). Het nieuwe vlaggenschip is een verbeterde versie van de smartphone van 2014. Zoals uit onze review bleek heeft HTC vooral vastgehouden aan het succes van 2014, maar heeft daarbij te weinig geïnnoveerd in het 2015-model waardoor een goede smartphone toch een beetje tegenvalt.

Een van de grote minpunten is nog steeds de camera van de HTC One M9, iets wat HTC nu probeert op te lossen door via een software-update RAW-ondersteuning toe te voegen. De foto’s zijn nu weliswaar eenvoudiger te bewerken, maar de gemaakte foto’s zijn nog steeds van mindere kwaliteit dan veel smartphone-concurrenten. HTC werkt nog wel aan updates om de kwaliteit van de foto’s te verbeteren.

Verder kan je na het installeren van de update, die overigens gewoon via de Play Store is te downloaden en te installeren, ook foto’s in elkaar plakken. Je kan stukken uit een foto knippen en deze in een andere foto plakken.