1 min

Google heeft aangekondigd dat het erin is geslaagd de productie van de internetballonnen te verhogen. Het fabricageproces is teruggebracht van enkele dagen naar enkele uren. De internetgigant wil de komende tijd honderden extra ballonnen in de lucht gaan brengen om internet te bieden in afgelegen locaties.

Project Loon, zoals Google’s project voor de internetballonnen heet, moet internettoegang bieden aan de inwoners van afgelegen locaties in Zuid-Amerika, het zuiden van Afrika, Australië en Nieuw Zeeland. Google werkt samen met de internetproviders die in deze regio’s actief zijn om 4G-internet aan te bieden.

De internetballonnen vliegen in een baan rond de wereld op 10 kilometer hoogte en blijven zo’n 100 dagen in de lucht, daarna worden ze gecontroleerd neergelaten, opgespoord en hergebruikt.

Hoeveel ballonnen Google wil gaan toevoegen is nog niet duidelijk, het spreekt over maximaal 1000 extra ballonnen. Op dit moment kan het bedrijf maximaal 12 ballonnen per dag oplaten, dit gebeurd via platformen met kranen die hier speciaal voor zijn gebouwd.