Volgens het geruchtencircuit zal de nog onaangekondigde iPad Pro worden voorzien van een schermgrootte van 12,2 inch. Eerder werd nog uitgegaan van 12,9 inch. De grote tablet zal een fractie dikker zijn dat de iPad Air 2.

De nieuwe informatie is afkomstig van het Japanse Macotakara, dat in het verleden regelmatig de waarheid bleek te vertellen. Er wordt gemeld dat de iPad Pro qua dikte waarschijnlijk tussen de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) zal zitten. Dat zou duiden op een dikte tussen de 6,9 en 7,1 millimeter.

De iPad Air 2 (review) is voorzien van een scherm van 9,7 inch en is 6,1 millimeter dik. Apple werkt volgens geruchten echter aan een zogeheten iPad Pro, waarbij de schermgrootte opgerekt wordt tot 12,2 inch, de tablet zou een fractie dikker zijn dan de iPad Air 2.

De iPad Pro is in tegenstelling tot de kleinere iPads meer gericht op productiviteit en moet zodoende de concurrentie aangaan met Microsoft’s Surface-lijn. Microsoft heeft met de Surface Pro 3 (review) een zeer geduchte concurrent in het assortiment.