2min

Er zijn in iOS 9 opnieuw aanwijzingen gevonden dat Apple werkt aan een iPad Pro met een groter scherm dan de huidige 9,7 inch. De iPad Pro krijgt waarschijnlijk een scherm van 12,9 inch en een schermresolutie van 2732 x 2048 pixels. Het gaat hierbij uiteraard om een Retina-scherm wat betekent dat de werkruimte 1366 x 1024 pixels zal zijn.

Gisteren werd het nieuwe toetsenbord in iOS 9 al aangevoerd als reden dat Apple werkt aan een nieuwe grotere iPad. Aangezien het toetsenbord een extra rij had gekregen en een stuk groter was geworden. Nu komt daar een de nieuwe schermresolutie bij en het hardnekkige gerucht over een scherm van 12,9 inch.

Als er inderdaad een iPad Pro wordt uitgebracht met een scherm van 12,9 inch en een schermresolutie van 2732 x 2048 pixels dan beschikt het scherm over 264 pixels per inch. Een andere mogelijkheid is, al ligt die niet voor de hand, dat Apple de schermresolutie van de Apple iPad Air 3 gaat verhogen en het 9,7 inch scherm een resolutie krijgt van 2732 x 2048 pixels. Hierdoor wordt de inhoud op het scherm weliswaar iets kleiner, maar het biedt wel meer ruimte en een scherper beeld. Het aantal pixels per inch zou dan uitkomen op 352.

Feit is wel dat de iPad-verkopen dat afgelopen twee jaar flink zijn teruggelopen en bijvoorbeeld Microsoft veel succes heeft met de Surface Pro 3 (review). Het zou dan ook niet vreemd zijn als Apple probeert dat te evenaren met een iPad Pro.