Spotify heeft ruim anderhalf miljoen Nederlandse abonnees

Spotify is vandaag vijf jaar actief op de Nederlandse markt en dat vond het bedrijf een mooi moment om bekend te maken dat er inmiddels anderhalf miljoen Nederlanders gebruik maken van de muziekdienst. Hoeveel daarvan ook een betaald abonnement hebben maakt Spotify niet bekend.

Volgens Spotify gebruikt één op de zes Nederlandse smartphonegebruikers Spotify voor het streamen van muziek. Het bedrijf baseert zich op eigen cijfers gecombineerd met die van het GFK eind 2014. Volgens de cijfers van GFK waren er eind 2014 zo’n 10 miljoen Nederlandse smartphonegebruikers, één op de zes is 1,66 miljoen.

Nederland is naar ratio een van de succesvolste landen voor Spotify en de dienst groeit hier nog steeds. Hoeveel mensen gratis gebruik maken van Spotify en hoeveel er een betaald abonnement hebben is niet bekendgemaakt. Wel laat het bedrijf weten dat Spotify goed is voor 25 procent van de omzet van de Nederlandse platenlabels. Daarmee draagt Spotify een fors steentje bij aan de Nederlandse muziekindustrie.

Wereldwijd heeft Spotify inmiddels zo’n 60 miljoen gebruikers waarvan er 15 miljoen een betaald abonnement hebben. Spotify wist het afgelopen jaar een omzet te boeken van ruim één miljard euro, maar het bedrijf maakt tot op de dag van vandaag geen winst.

Bron:Nu