De lijst met bedrijven die interesse hebben om Yahoo over te nemen is al enorm, maar nu is bekend geworden dat Twitter contact het gezocht met Yahoo om een fusie te bespreken. Hoewel een fusie nogal gek klinkt tussen de twee bedrijven kunnen ze elkaar wel degelijk goed aanvullen. De gesprekken zijn uiteindelijk vastgelopen zonder overeenstemming en kort daarna begon het biedingsproces rond Yahoo.

Twitter had voornamelijk interesse in de hoge bezoekersaantallen van Yahoo, want dat is iets wat Yahoo nog steeds goed voor elkaar heeft. Het weet de bezoekers te bereiken. Twitter beschikt weliswaar over veel actuele informatie, maar het bereik is iets waar bij Twitter steeds meer de schoen begint te knellen. De groei in gebruikers lijkt af te zwakken en mogelijk zelfs tot stilstand te komen.

Yahoo bleek uiteindelijk minder geïnteresseerd in de fusie en zou het geval hebben gehad dat Twitter voornamelijk Yahoo wilde leegtrekken en de meerwaarde voor Yahoo erg klein was. De fusie is inmiddels geen optie meer en verschillende bedrijven zijn in gesprek met Yahoo om de tent over te nemen. De grootste kanshebbers lijken de Amerikaanse telecomproviders AT&T en Verizon te zijn die beide interesse hebben in techdinosaurus, mogelijk moeten de twee providers tegen elkaar op gaan bieden.

Lees meer