1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

In de nieuwste bèta-versie van Mac OS X, versie 10.10.4, heeft Apple ervoor gekozen om discoveryd te verwijderen en het oude mdnsrepsonder te herintroduceren. Veel gebruikers met Mac OS X 10.10 Yosemite klagen over slechte netwerkverbindingen en WiFi-verbindingen die spontaan wegvallen.

De problemen zijn ontstaan bij de introductie van Mac OS X Yosemite, daarbij moest mdnsresponder het veld ruimen voor een nieuwe service genaamd discoveryd. Laatst genoemde moest eigenlijk een verbetering zijn in de manier waarop Mac OS X met netwerken omgaat, maar in plaats daarvan ondervinden gebruikers juist problemen.

Apple zou al meerdere keren getracht hebben de problemen op te lossen maar zonder resultaat, dit heeft er nu toe geleid dat in een nieuwe betaversie van Mac OS X ervoor is gekozen om discoveryd te verwijderen en mdnsresponder terug te halen.

Veel gebruikers hebben dit op fora ook al aangegeven als oplossing voor de netwerkproblemen, maar dat Apple terug zou vallen op deze methode werd niet verwacht. Kennelijk heeft Apple veel moeite om de problemen in discoveryd op te lossen. Of het verwijderen van discoveryd en het terugzetten van mdnsresponder ook gaat gebeuren in een productieversie van Mac OS X zal binnenkort moeten blijken.