1 min

Google Now ondersteunde al enige tijd de mogelijkheid om simpele vragen te stellen in het Nederlands, waarop je ook in het Nederlands antwoord kreeg. Helemaal soepel werkte het nog niet en lang niet alle commando’s werkte naar behoren. Google heeft nu stilletjes een update doorgevoerd waardoor Google Now weer een heel stuk beter werkt in het Nederlands.

In de nieuwe versie van Google Now kan je voortaan ook "Ok Google" zeggen als je het hoofdscherm in beeld hebt, Google Now zal op Android dan automatisch opstarten, dit was voorheen nog niet mogelijk in het Nederlands. Verder kan je ook de spraakcommando’s bel, sms of stuur e-mail naar gebruiken gevolgd door de naam in je contactlijst en eventueel het bericht.

Ook kan je middels spraakcommando’s WiFi en Bluetooth laten in of uitschakelen, of andere simpele vragen stellen waarop het antwoord kan worden gegeven. Bijvoorbeeld hoe laat het is, wat voor weer het is, hoe oud een bekend persoon is of hoe hoog de Eiffeltoren is. Een deel van deze zaken was voorheen ook al mogelijk, maar lang niet allemaal.

Google Now is dus wederom een stuk verbeterd, maar nog niet op het niveau van de Engelse versie. Zo is het op dit moment nog onmogelijk om een commando’s te gebruiken waarmee je kan navigeren of een agenda-item kan aanmaken. Waarschijnlijk zal Google deze spraakcommando’s in de nabije toekomst gaan toevoegen.