1 min

Instagram heeft bekendgemaakt dat er een verdienmodel wordt toegevoegd aan de website en apps van de dienst. Er worden voortaan video-advertenties getoond van maximaal 30 seconde, deze worden getoond voordat een Instragram video wordt afgespeeld.

Gebruikers zullen waarschijnlijk niet erg enthousiast gaan reageren op de advertenties, aangezien ze gewend zijn de dienst vrijwel zonder advertenties te kunnen gebruiken. Nu gaat Instagram video-advertenties tonen van maximaal 30 seconde voor video’s die maximaal 15 seconde duren. De advertenties duurt in veel gevallen dus twee keer zolang als de video die de gebruiker wil bekijken.

Of Instagram het aantal keer dat een video per gebruiker wordt getoond gaat beperken is de vraag. In elk geval neemt het bedrijf een risico want concurrentie van onder andere Snapchat ligt op de loer. Voor het tonen van advertenties gaat Instagram gebruik maken van het advertentieplatform van moederbedrijf Facebook.

Video-advertenties zijn een toevoeging aan de advertentiemogelijkheden die Instagram al biedt. Inmiddels was het al mogelijk voor merken om via afbeeldingen en foto’s te adverteren. Zeker voor visuele bedrijven is video een goede extra mogelijkheid, bijvoorbeeld voor reizen en entertainment.