1 min

Salesforce heeft bekendgemaakt dat de visuele tools van Wave Analytics Cloud nu beschikbaar zijn in het hele Salesforce-platform. Daarnaast gaat het bedrijf zijn Analytics Cloud verder openstellen voor ontwikkelaars en klanten.

Salesforce lijkt te snappen dat het hebben van goede statistieken een eerste stap is, maar het hebben van goede statistieken op de juiste plaats is nog veel belangrijker. Daarom kan je nu analytics, intelligence en Wave-afbeeldingen in alle dashboards opnemen. Hierdoor kunnen gebruikers sneller reageren als er iets opmerkelijks gebeurd in de statistieken.

Daarnaast krijgen Salesforce-klanten de mogelijkheid om Wave-acties op maat aan te maken, bijvoorbeeld bij het aanmaken van een case, het toewijzen van taken of het updaten van accounts kan dit naar de Wave Analytics Cloud worden gecommuniceerd.

Wave is nu ook geïntegreerd in de Salesforce App Cloud zodat ontwikkelaars en klanten van Salesforce hun eigen applicaties kunnen ontwikkelen waarom gebruik gemaakt wordt van de Wave Analytics. De senior director of product marketing bij Salesforce Wave Analytics zegt: "Statistieken moeten gaan over ontdekken, met statistieken- en visualisatie-apps willen we dat het Wave-platform gaat over het ontdekken van nieuwe kansen zonder dat je eerst elders moet kijken."


Wave dashboard kunnen overal aan worden toegevoegd of het nu gaat om een Salesforce-record of object. Prestraties en trends kunnen altijd uit meerdere records en bronnen worden gehaald.