2min

Het is inmiddels eigenlijk geen geheim meer dat Apple een zelfrijdende auto in ontwikkeling heeft, het bedrijf zelf weigert het echter te bevestigen. Toch is er al genoeg bewijs dat de ontwikkeling van een auto bevestigd. Nu is duidelijk geworden dat Apple in gesprek is met de lokale overheid van Californië om toegang te krijgen tot de openbare weg met hun zelfrijdende auto.

Halverwege vorige maand zou Apple een ontmoeting hebben gehad met het departement dat verantwoordelijk is voor het verkrijgen van toegang tot de openbare weg met zelfrijdende auto’s Het departement heeft dat zelf bevestigd aan The Guardian.

Vorige maand kwam al naar buiten dat Apple interesse heeft getoond in het huren van een oude Marinewerf waar zelfrijdende voertuigen getest kunnen worden. Of Apple ook daadwerkelijk een huurovereenkomst voor die werf heeft getekend is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Het bedrijf dat de verhuur regelt weigerde elke vorm van commentaar hierover.

Apple is een bedrijf dat altijd probeert om de introductie van nieuwe producten zolang mogelijk geheim te bouwen. Om die reden denkt The Guardian dat het bedrijf zelfs een eigen testlocatie gebouwd zou kunnen hebben, om de ontwikkeling van de auto geheim te houden. Uiteindelijk zal het bedrijf echter toch een keer moeten gaan testen op de openbare weg want bepaalde verkeerssituaties zijn simpelweg niet na te bootsen. In de praktijk kan het meeste worden geleerd over hoe een voertuig presteert en reageert in bepaalde situaties.

Apple zou overigens geen hele auto zelf ontwikkelen, het zou een deal hebben gesloten met BMW om een bestaande BMW i3 om te bouwen tot zelfrijdend voertuig. Apple zou de auto op dit moment nog Project Titan noemen, maar er zou al wel een engineering program manager zijn aangesteld die de inkoop en massaproductie moet organiseren in China. Volgens The Guardian is dat een teken dat de introductie van een auto niet ver weg meer is.