1 min

Google heeft gisteravond de definitieve firmware online gezet van Android 6.0 Marshmallow voor de Nexus-toestellen. De Nexus-toestellen kunnen nu gaan upgraden naar de allernieuwste versie van Android. Voor alle andere toestellen is het afwachten tot de fabrikanten de firmware gereed hebben.

Met de aankondiging van de Nexus 5X en de Nexus 6P met Android 6.0 was het een kwestie van tijd voordat Google de firmware zou publiceren van Android 6.0 voor de andere Nexus-toestellen, dat is nu dus ook gebeurd. De Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013) en de Nexus 9 kunnen nu worden bijgewerkt naar Android 6.0 Marshmallow. Voor oudere Nexus-toestellen is er vooralsnog geen upgrade beschikbaar en is het niet duidelijk of die er nog komt.

Voor de meeste consumenten begint nu het lange wachten, want fabrikanten als HTC, Huawei, LG, Motorola, Samsung, Sony en alle andere fabrikanten begint nu de klus om de nieuwste Android-versie aan te passen aan de toestellen in hun assortiment. Daarbij worden door veel fabrikanten de nodige aanpassingen gedaan om de eigen skin in Android te krijgen. Over het algemeen zien we dat Motorola meestal binnen enkele weken al de eerste updates klaar heeft, maar de meeste fabrikanten er zo’n drie tot zes maanden voor nodig hebben.

Verder worden over het algemeen alleen de duurdere toestellen voorzien van een update, de goedkopere toestellen krijgen vaak geen of heel laat een upgrade naar een nieuwe Android-versie.