2min

Zoals verwacht is Google begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat. De software komt geleidelijk naar de Nexus-toestellen van Google, en zal later ook op andere Android-toestellen beschikbaar worden gemaakt. De toestellen die een upgrade krijgen zijn de Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C en General Mobile 4G.

Een woordvoerder van Google vertelde tegenover VentureBeat dat het "enige weken" kan duren voordat de update op alle Google-apparaten uitgerold is. Google zegt verder dat er naar schatting "meer dan 250 grote features" zijn in Android Nougat. Hoogtepunten heeft het bedrijf natuurlijk ook benoemd:

  • Persoonlijker: Google heeft 72 nieuwe emoji’s toegevoegd, het in Quick Settings mogelijk gemaakt om te kiezen wat waar komt te staan en apps geven nu informatie weer op basis van je taalinstellingen.
  • Productiever: Het is mogelijk om meerdere apps tegelijk te draaien (naast elkaar), direct te reageren op notificaties zonder dat je een app eerst moet openen en het is mogelijk om snel te wisselen tussen recent gebruikte apps.
  • Betere batterijduur: De slaapfunctie is verbeterd, nu kan de telefoon ook in energiebesparende modus gaan als je onderweg bent.
  • Meeslepender: Twee grote nieuwe upgrades: ondersteuning voor Vulkan (betere kwaliteit games op de mobiele telefoon) en Daydream (Google’s mobiele VR-platform).
  • Veiliger: Nieuwe updates worden op de achtergrond geïnstalleerd, individuele bestanden worden nu beter beveiligd en apps kunnen geopend worden nog voordat je het apparaat van de vergrendeling afgehaald hebt.

Nexus apparaten krijgen nu dus de upgrade naar Nougat, maar ook gewone Android-smartphones van uiteenlopende fabrikanten worden voorzien van de nieuwe software. De meeste vlaggenschipmodellen krijgen dit jaar nog een update, maar de minder dure modellen zullen wat meer achterlopen. Verder is het de verwachting dat nieuwe apparaten van Android-fabrikanten ook voorzien gaan worden van Nougat. De LG V20 is de eerste daarvan.