1 min

Google zal waarschijnlijk op 5 oktober beginnen met het uitrollen van Android 6.0 Marshmallow naar de eerste Android-toestellen, dit zullen uiteraard alleen de Nexus-toestellen zijn van Google zelf. Naar verluidt vallen de Nexus 4, Nexus 7 (2012) en Nexus 10 dit jaar buiten de boot, die zijn inmiddels te oud.

De Nexus-toestellen van Google zijn altijd de eerste Android-smartphones en tablets die een nieuwe software-update krijgen. Dit komt omdat deze apparaten gebruik maken van een kale Android-installatie zonder aanpassingen van fabrikanten en providers. De update naar Android 6.0 Marshmallow voor populaire Android-toestellen van andere merken zoals HTC, LG, Motorola, Samsung en Sony volgen waarschijnlijk binnen zes maanden. Waar Motorola ongetwijfeld een van de snelste fabrikanten zal zijn en een partij als Huawei een van de laatste, op basis van de updatesnelheid in het verleden.

Google houdt vanavond een evenement waar nieuwe Nexus-toestellen worden gepresenteerd, vanavond worden in elk geval de Nexus 5X en Nexus 6P verwacht, mogelijk volgt er ook nog een nieuwe Chromecast en een Pixel-tablet met Android.