In Nederland hebben huishoudens gemiddeld vijf apparaten die met het lokale WiFi-netwerk zijn verbonden en op die manier verbinding hebben met het internet. In huishoudens met kinderen of met een bovenmodaal inkomen ligt het gemiddelde vaak hoger.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 11 procent van de huishoudens slechts één apparaat heeft met een WiFi-verbinding. Hoewel het gemiddelde uit komt op vijf per huishouden zijn er natuurlijk ook uitschieters. Zo heeft 7 procent maar liefst meer dan 10 apparaten met een WiFi-verbinding. In de telling zijn de modems, routers en repeaters zelf niet meegeteld.

De meest verbonden apparaten zijn natuurlijk consoles, laptops, smartphones, tablets, televisies en in sommige gevallen energiemeters, lampen en thermostaten. Huishoudens met kinderen hebben over het algemeen meet WiFi-verbonden apparaten in huis, slechts vier procent van de huishoudens met kinderen heeft maar één met Wifi-verbonden apparaat in huis.

Uiteindelijk heeft het gezamenlijke inkomen van het gezin ook veel invloed op de aanwezigheid van WiFi-producten, omdat het vaak gaat om luxe-producten en die zijn niet voor iedereen te betalen.