1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google lanceert een nieuwe app waarmee het mogelijk is om mee te doen aan enquêtes. Mensen die de enquete invullen krijgen hiervoor een tegoed in de Google Play Store.

Het aanbod van de Google Play Store wordt steeds uitgebreider. Inmiddels is het mogelijk om behalve apps, ook boeken, muziek, tijdschriften en video’s te downloaden. Het aantal apps in de online winkel is uitgegroeid tot boven de 1 miljoen.

Met een nieuwe app genaamd Google Opinion Rewards is het mogelijk om krediet te krijgen voor de Google Play Store. Het enige wat de gebruiker daarvoor moet doen, is een aantal vragen beantwoorden. Mensen die de app geïnstalleerd hebben, kunnen hem aan hun Google Wallet koppelen.

Iedere keer dat er een enquête ingevuld wordt, ontvangt de gebruiker tegoed op zijn account. Het aantal vragen en het tegoed dat ervoor uitgereikt wordt varieert per enquête. Dit tegoed kan gebruikt worden in de Google Play Store om applicaties, boeken, muziek, tijdschriften of video’s aan te schaffen.

De enquetes zijn afkomstig van allerlei bedrijven. Op dit moment laat Google weten dat bedrijven als Lowe’s, P&G en Priceline gebruikmaken van de app om enquêtes te laten beantwoorden.

In eerste instantie zal de app alleen beschikbaar zijn in Amerika. Het is niet bekend of de app ook in de Benelux beschikbaar zal komen.