1 min

Microsoft heeft te kampen met een storing in zijn Azure Active Directory dienst, hierdoor kunnen gebruikers niet inloggen bij onder andere Office 365, maar ook bedrijven die hun Active Directory in Azure hebben gehost zouden problemen ondervinden met inloggen.

Microsoft heeft te kampen met een storing aan de Azure Active Directory en op dit moment lijkt alleen Europa te zijn getroffen, de storing treft dus niet alle regio’s van Microsoft Azure. Door de storing in Azure Active Directory is het onmogelijk om in te loggen bij diensten die daar gebruik van maken. Active Directory is de database waar alle gebruikers in staan opgeslagen en waarmee de authenticatie plaatsvindt. Doordat deze niet beschikbaar is, kunnen gebruikers niet inloggen.

Op dit moment klagen gebruikers dat ze niet kunnen inloggen in Office 365 maar ook bedrijven die gebruik maken van de Azure Active Directory hebben problemen om te in loggen.

Microsoft zelf meldt op dit moment dat er inderdaad sprake is van een storing, maar details over de oorzaak en wanneer de storing is opgelost heeft het nog niet.

Update 19:10: Microsoft heeft aangegeven de storing is verholpen sinds 16:00 vanmiddag.