1 min

Tags in dit artikel

, ,

Doordat WhatsApp deze week twee dagen geblokkeerd wordt in Brazilië, kan de concurrerende dienst Telegram rekenen op miljoenen nieuwe gebruikers. De dienst meldde gisteren al een toename van 1,5 miljoen nieuwe gebruikers.

In Brazilië is WhatsApp voor 48 uur geblokkeerd, omdat er door de dienst niet meegewerkt wordt in een rechtszaak. WhatsApp is verzocht om informatie te overhandigen, maar dat wordt geweigerd en daardoor is besloten om de dienst te blokkeren als pressiemiddel.

Al voor het in werking treden van de blokkade hebben veel Brazilianen besloten om op zoek te gaan naar een alternatief, al dan niet tijdelijk. In aanloop naar de blokkade maakte Telegram al melding van een grote stijging in het aantal nieuwe gebruikers. WhatsApp heeft in Brazilië zo’n 93 miljoen gebruikers.

Ondertussen levert het hoge aantal nieuwe aanmeldingen Telegram ook problemen op. Door de grote toestroom van nieuwe gebruikers vinden er vertragingen plaats bij het versturen van berichten om accounts te activeren.