1 min

De nieuwste update van de iOS-app van Facebook brengt ondersteuning voor de Live Foto’s-functie van de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Met Live Foto’s wordt een foto geschoten, waarbij het beeld en geluid anderhalve seconde voor en na de werkelijke foto wordt vastgelegd.

Met Live Foto’s probeert Apple de statische foto een opvolger te geven, door ze levendiger te maken. Een Live Foto gaat namelijk bewegen als je erop drukt, waardoor je ziet wat er in de periode voor en na het maken van de foto gebeurde. De functie is beschikbaar op de Apple iPhone 6S (review) en de iPhone 6S Plus.


De ondersteuning voor Live Foto’s was in iOS 9 (review) ingebouwd, maar apps van derden moesten nog wel ondersteuning verzorgen. Facebook is hierbij een van de eerste grote partijen die het gebruik van Live Foto’s binnen de eigen app mogelijk maken. Hoewel de foto’s alleen met de nieuwste iPhones geschoten kunnen worden, kunnen gebruikers met een iPhone 4S of nieuwer ze wel bekijken.

Het uploaden van een Live Foto is overigens wat omslachtig. Na het kiezen van zo’n foto zal de Facebook-app een speciaal icoon tonen, maar de gebruiker dient dit icoon nog in te drukken alvorens ook echt de Live Foto wordt geplaatst.

Het is onduidelijk of ondersteuning voor Live Foto’s bijvoorbeeld ook naar de desktopsite van Facebook gebracht wordt.