2min

Op de CES heeft een klein bedrijfje Remix OS gepresenteerd, een Android-besturingssysteem dat compleet is aangepast voor gebruik op de desktop- of laptop-computer. Het hele besturingssysteem is onder handen genomen zodat het goed werkt op een desktop-computer, op voorhand durven we nu al te stellen dat dit is wat Chrome OS had moeten zijn.

Remix heeft met een Kickstarter-campagne 1,6 miljoen dollar opgehaald om de Remix Mini op de markt te brengen. Een kleine desktop-computer van 70 dollar waarop Android gebruikt kan worden als desktop-computer. Remix OS heeft deze financiering gebruikt om een Android-versie te ontwikkelen waar zelfs Google jaloers op zal zijn. Wij achten de kans dan ook groot dat Remix binnenkort niet meer bestaat en Google een grote zak met dollars op tafel gaat leggen om het bedrijfje in te lijven.

Remix OS is op alle fronten beter dan de standaard Android-omgeving of wat andere fabrikanten er tot op heden van hebben weten te bakken op een tablet of desktop-computer. Eigenlijk hebben ze Android omgebouwd tot een soort Windows-besturingsysteem, want er is een startmenu, een veel uitgebreider bureaublad, de apps worden opgestart in vensters en kunnen over elkaar heen worden gesleept. Er is ondersteuning voor de rechtse muisknop, zelfs het berichtenvenster is verplaatst naar de zijkant, zoals in Windows 10 en Mac OS X het geval is.

Als Google deze versie van Android installeert op de Google Pixel C Android-tablet dan gaan de verkoopcijfers waarschijnlijk ineens sterk omhoog, want deze versie van Android biedt veel meer productiviteit dan Google’s eigen versie.

Voor iedereen die geen zin heeft om 70 dollar uit te geven aan een mini-PC met Remix OS, dat hoeft ook niet , later deze maand zal Remix OS gratis te downloaden zijn en kan je deze Android-versie op elke pc installeren, of eerst op een USB-stick om uit te proberen.