2min

Een aantal oud-medewerkers van Google heeft zich duidelijk laten inspireren door Microsoft’s Surface Pro-tablet, bij de ontwikkeling van eigen tablet met Android. De Jide Remix toont verscheidene gelijkenissen met Microsoft’s productieve tablet.

De Jide Remix werd voor het eerst getoond tijdens de CES in Las Vegas en is voorzien van Remix OS, een besturingssysteem dat is gebaseerd op Android 4.4 KitKat van Google. Bij de ontwikkeling van Remix OS zijn de ontwikkelaars uitgegaan van het gebruik van grote schermen, daarop is het besturingssysteem dus specifiek ingericht.

De Jide Remix is voorzien van een schermgrootte van 11,6 inch en daarop wordt een Full HD-resolutie getoond. Verder beschikt de Jide Remix over een Nvidia Tegra 4+1-chipset en 2GB werkgeheugen. Om bestanden op te slaan is de tablet standaard uitgerust met 64GB aan ruimte, wat verder uit te breiden is met een microSD-kaartje.

De grootste gelijkenis met de Surface-tablets van Microsoft is dat de Jide Remix is voorzien van een klep op de achterzijde. Door deze klep uit te klappen kan de Jide Remix rechtop blijven staan, de standaard kan in tegenstelling tot de Surface Pro 3 (review) slechts in twee posities werken. Met een optioneel toetsenbord met een magnetische aansluiting wordt de Jide Remix plots een productief systeem, ook dit accessoire doet duidelijk denken aan de Surface Pro 3.

In de Verenigde Staten heeft de Jide Remix een adviesprijs van 349 dollar, het valt nog te bezien of de tablet de oversteek over de grote plas zal maken en ook hier in de winkels zal belanden. Daarover is vooralsnog niets bekend.